

Čokoládové muffiny
100g čokolády – kvalitná horká 70%
120g masla ( Rama a pod. nemusí byť Palmarín )
100g kryštálového cukru
1 anilínový cukor
2 vajcia
175 g hustej sladkej smotany (alebo mlieko)
3 lyžice koňaku, brandy, rum
¼ lyžičky škorice (mletej)
Na hrot noža kardamónu (ak nemáte nemusí byť)
200g hladkej múky
1 Kypriaci prášok (alebo veľká lyžica)
3 lyžice kakaa
Štipka soli
Postup:
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť a spolu s cukrom a vanilínovým cukrom šľaháme tak dlho, kým nevznikne hladký krém. Vmiešame vajcia, smotanu, koňak a koreniny.
Na záver, ja osobne odporúčam brusnice. (1 sáčok, cca. 100g) ale môžete vyskúšať ľubovoľné sušené ovocie, alebo aj bez ovocia.
Do múčnej zmesi vmiešame krém z čokolády a vajec tak, aby sa všetko dostatočne spojilo, ale nebolo vymiešané dohladka.
Plech na muffiny buď vyplňte papierovými košíčkami, alebo vymastite a jemne vymúčte.
Postupne naplňte jednotlivé formy muffinu zmesou. (toto je recept na 12 muffinov veľkých) ak by ste mali menšiu formu, treba to patrične upraviť, alebo ak máte väčšiu, budú maffiny menšie.
Pečie sa to cca. 18 – 20 minút. (180 stupňov)Treba vpichovú skúšku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára